Document
Login Button with Icon

Uitgelicht: Belgie – Mywepp.be, artikel in Nieuwsblad

Veilig op sociale media of zelf de busuren opzoeken: met nieuw platform kunnen mensen met beperking zelfstandiger leven

Mywepp moet ervoor zorgen dat mensen met een beperking zelfstandiger kunnen leven. — © if

GAVERE –

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240312_95716766

Zorgorganisatie Ebergiste die zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking werkt vanaf nu met platform ‘Mywepp’. Het is een soort digitale agenda die cliënten kunnen raadplegen om onder meer de indeling van hun dag te bekijken. “Het zorgt voor meer zelfstandigheid.”

Laura Moens

Dinsdag 12 maart 2024 om 16:52

Zorgorganisatie Ebergiste ondersteunt een 350-tal volwassenen met een verstandelijke beperking met uiteenlopende ondersteuningsnoden. Zij worden opgevangen op verschillende locaties zoals in Gavere of Deinze. Er worden ook mensen met bijkomende fysieke, psychische, psychiatrische, of gedragsproblemen.

“Sommige mensen blijven dag en nacht bij ons en hebben veel zorg nodig”, vertelt medewerker van Ebergiste, Katleen De Blaere. “Anderen komen enkel overdag en gaan ’s avonds gewoon naar huis, maar we merken dat iedereen eigenlijk nood heeft aan zelfstandigheid.”

Ebergiste probeert die zelfstandigheid zo veel mogelijk aan te bieden en zoekt steeds naar nieuwe manieren om dat te doen. Sinds kort werken ze met een nieuw digitaal platform dat cliënten nog meer onafhankelijkheid moet geven.

Digitale agenda

Wanneer komt de bus? Welke medewerkers zijn er deze nacht aan het werk of wat zijn de activiteiten vandaag?. Het zijn vragen waar veel cliënten mee zitten, en om daar een antwoord op te krijgen, moesten ze altijd medewerkers aanspreken. “Maar vanaf nu kan dat gemakkelijker”, zegt De Blaere.

Ebergiste werkt sinds kort op haar diensten met “Mywepp”. Een platform waarop cliënten hun persoonlijke agenda kunnen raadplegen. “Het is een soort digitaal planbord waar ze dan kunnen op inloggen”, legt De Blaere uit. “Maar we bieden hen ook de kans om sociale media te gebruiken via het platform, op een veilige manier. We kunnen op afstand online meevolgen.”

www.mywepp.be

Ontdek meer

Blog Zorg ICT
Klaar om te ontdekken hoe MyWepp de levens van mensen met cognitieve uitdagingen verandert?
Lees meer
LVB - MVB - EVB
Wat MyWepp te bieden heeft bij een lichte, matige en ernstige cognitieve uitdaging
Lees meer
Beeldhorloge afbeelding 1
Ons beeldhorloge voor mensen met Korsakov
Lees meer
Client Intranet
Uitgelicht: de ICT afdeling en MyWepp
Lees meer
Post 29
Wat is er nieuw in MyWepp (maart 2024)
Lees meer
Post 33
Wat is er nieuw in MyWepp (december 2023)
Lees meer

Gebruik van cookies op deze website

Deze website gebruikt cookies om het effect van advertenties via Google te meten en om statistieken te maken zodat we de gebruikservaring kunnen verbeteren.