Document
Login Button with Icon

Complexe taken opdelen in praktische stappen met de Hoe-doe-je-dat’s van MyWepp

Complexe taken opdelen in praktische stappen met de Hoe-doe-je-dat’s van MyWepp

Voor mensen met een cognitieve uitdaging kan het uitvoeren van taken soms lastig zijn, vooral als zij nog weinig ervaring hebben met die taak, of als een taak simpelweg te complex is. Daarom biedt MyWepp de praktische Hoe-doe-je-dat’s aan. Hiermee kunnen taken worden opgedeeld in begrijpelijke stappen, zodat complexe taken toch zelfstandig uitgevoerd kunnen worden.

 

 

Wat is een Hoe-doe-je-dat?

Een Hoe-doe-je-dat is een stappenplan waarmee je een taak kunt opdelen in stappen. Hoe-doe-je-dat’s kunnen gekoppeld worden aan afspraken en taken. Je kunt Hoe-doe-je-dat’s terugvinden op de Digiborden van MyWepp en in de MyWepp Personal app op je telefoon of tablet.

De tafel dekken met behulp van een Hoe-doe-je-dat

Een Hoe-doe-je-dat bestaat uit een titel, bijvoorbeeld ‘De tafel dekken’ en eventueel een hoofdafbeelding of video. Vervolgens kunnen er een aantal stappen worden toegevoegd. Voor de Hoe-doe-je-dat over het dekken van de tafel zou je de volgende stappen kunnen bepalen:

  1. Maak de eettafel vrij: Als er spullen op tafel staan, ruim je deze op.
  2. Leg het tafelkleed op de tafel.
  3. Open het Maaltijdenbord op het MyWepp Digibord en bekijk hoeveel bewoners er mee-eten.
  4. Pak per persoon die mee-eet één bord, kom, glas, vork, mes en lepel.
  5. Verdeel het serviesgoed over de tafel: Op het plaatje zie je hoe je alles hoort neer te leggen.
  6. Vul een kan met water en zet deze op tafel.
  7. Vraag de kok of er nog iets anders op tafel moet. Zo ja, zet dan hetgeen wat nog ontbreekt op tafel. Staat alles op tafel? Dan ben je klaar!

 

Mogelijkheden van Hoe-doe-je-dat’s

 

Beeld, geluid en tekst

Per stap kan er een foto of video gekoppeld worden. Zo kunnen ook personen die moeite hebben met lezen begrijpen hoe ze een taak kunnen uitvoeren.

 

Stap voor stap of een overzicht

Voor de een is het fijn om alle stappen in een overzicht te kunnen zien, de ander wil stap voor stap door de Hoe-doe-je-dat heen gaan en weer een ander wil maar een paar stappen per keer kunnen zien. Daarom kun je per Hoe-doe-je-dat instellen hoe deze getoond worden. Ook kan er gekozen worden om de doorlopen stappen te verbergen.

 

Klaarknop per stap

Indien gewenst kan er per stap een klaarknop in beeld worden gebracht. Zo vink je elke stap af, totdat je de hele Hoe-doe-je-dat doorlopen hebt.

Zelfstandigheid door structuur en overzicht

De Hoe-doe-je-dat’s helpen bij het creëren van structuur en overzicht, en bevorderen zelfstandigheid. Gebruikers kunnen duidelijk zien hoe taken uitgevoerd kunnen worden en hoever ze hiermee zijn. Hierdoor zullen ze minder vaak om hulp vragen aan mantelzorgers en begeleiding.

 

Probeer het zelf of kom in contact met een van onze specialisten

Wil je ervaren hoe Hoe-doe-je-dat’s jouw leven kunnen vergemakkelijken? Neem contact op met onze specialisten voor een gratis adviesgesprek of demo en ontdek de mogelijkheden van MyWepp zelf.

Download MyWepp Personal via de Play Store of de App Store en probeer de Hoe-doe-je-dat’s en alle andere functionaliteiten van MyWepp de eerste maand gratis uit!

 

Ontdek meer

Post 34-klaarknop
Zelfstandiger door de Klaar-knop van MyWepp
Lees meer
Post 34-SOS
Snel in contact met de SOS-functie van MyWepp
Lees meer
MyWepp-voor-woongroepen
MyWepp voor Woongroepen
Lees meer
testimonial-case-MyWepp-Cello-Dagbesteding
Verbeterde dienstverlening dagbesteding Cello
Lees meer
Mockup met verschillende MyWepp apparaten en het interactie Takenbord.
MyWepp voor dagbestedingsgroepen
Lees meer
pexels-karolina-grabowska-8147404
MyWepp Personal voldoet aan wensen van jongeren met niet aangeboren hersenletsel!
Lees meer