Document
Login Button with Icon

Verbeterde dienstverlening dagbesteding Cello

Jos Mateijsen is Persoonlijk Begeleider bij de dagbestedingsgroep Dienstengroep bij Cello. De Dienstengroep, die gevestigd is in het bestuursbureau van Cello, verricht dienstverlenende werkzaamheden aan het bestuur van Cello. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het klaarmaken van vergaderruimtes en het voorbereiden van de lunch.

Sinds 2019 maakt deze dagbestedingsgroep gebruik van de Digiborden van MyWepp, waarvan de deelnemers en de begeleiding de voordelen ondervinden. Jos ligt hieronder toe hoe hij MyWepp ervaart.

Testimonial Jos Mateijsen

Binnen onze werkgroep verrichten we veel dienstverlenende taken in het bestuursbureau van Cello. Om deze taken goed te kunnen organiseren, maken we gebruik van het planbord van MyWepp. De taken worden dagelijks inzichtelijk via het touchscreenbord. We ervaren dit bord als het belangrijkste middel om de werkdag goed te kunnen uitvoeren. Het geeft onze cliënten veel duidelijkheid, houvast en inzicht.

Een aantal taken zijn vooraf gekoppeld aan de cliëntmedewerker. Daarnaast is er ook ruimte om zelf een open taak te kunnen kiezen. Je kunt een

gewenste afbeelding, pictogram of tekst gebruiken om de taak te kunnen visualiseren. Dit kun je op maat afstemmen op het communicatieniveau van de cliënt.

We ervaren dat de cliënten ook meer gemotiveerd zijn om hun taak te doen; ze zijn vaak trots als ze hun taak op het bord kunnen afvinken. Daarnaast vergroot het ook de groepsdynamiek; je kunt van elkaar zien wat ze aan het doen zijn.

Ook voor de begeleiding is het planbord een grote meerwaarde; je ziet in één oogopslag wie, wat, waar en wanneer iets aan het doen is. Het aanpassen van taken is erg makkelijk; we hebben wel eens iemand die ziek is, dan kunnen we met elkaar kijken welke taken overgenomen kunnen worden en koppel je deze weer aan een bepaalde cliënt, deze aanpassing kun je via het scherm aanpassen en kost geen moeite; het is erg gebruiksvriendelijk gemaakt. Je kunt veel efficiënter werken; je hoeft niet elke dag weer te kijken wie wat waar gaat doen en taken te bedenken. Dit staat allemaal al netjes op het planbord en hoef je alleen nog maar te koppelen.

Ook voor invalbegeleiding is het bord een duidelijk hulpmiddel; je hoeft niet van alles over te dragen, het planbord is leidend en iedereen kan zelfstandig aan de slag.

Daarnaast draagt een aantal cliëntmedewerkers een beeldhorloge, dat volledig synchroniseert met het planbord. Omdat de cliënten door het hele gebouw werken, krijgen ze op hun horloge te zien wat ze kunnen doen; ze hoeven dus niet naar het bord te lopen. Ze kunnen op hun horloge hun taak afvinken.

Naast het planbord maken we ook gebruik van het infobord, waarop vermeld staat welke cliëntmedewerkers aanwezig zijn, nieuwsberichten geplaatst kunnen worden en welke begeleider aanwezig is.

Wat we ook heel prettig ervaren, is de helpdesk van MyWepp; deze is erg laagdrempelig, ze nemen snel contact met je op en denken altijd in oplossingen. Een van onze cliëntmedewerkers heeft regelmatig contact met de helpdesk; dit verloopt super.

Kortom, wij werken nu 5 jaar met het MyWepp info- en planbord, wij zijn supertevreden over dit product. Als de basis is gemaakt, heb je hier ontzettend veel plezier en profijt van. Het vergroot voor de cliëntmedewerkers hun zelfstandigheid en regie, het geeft inzicht en duidelijkheid. Het motiveert en biedt taakverantwoordelijkheid en draagt bij aan positieve groepsdynamiek. Het is een eenduidige manier van communiceren waarin je op maat per individu kunt afstemmen hoe te visualiseren. Voor begeleiding biedt het een zeer efficiënte manier om mee te werken. Het is een gebruiksvriendelijk product, zelfs onze mensen die beperkt zijn in hun vaardigheden kunnen met dit systeem werken. Daarnaast heeft MyWepp een geweldig supportteam dat altijd voor ons klaarstaat!

Hoe ga jij MyWepp inzetten?

We hopen dat het inzicht van Jos Mateijsen en de ervaringen binnen de Dienstengroep bij Cello je hebben geïnspireerd over de mogelijkheden van MyWepp in de praktijk. Wil je meer weten over hoe MyWepp kan bijdragen aan de efficiëntie en effectiviteit van dagbestedingsgroepen? Bezoek dan onze gedetailleerde pagina over MyWepp voor dagbestedingsgroepen.

Ben je benieuwd naar wat MyWepp specifiek voor jouw situatie kan betekenen? Aarzel niet en vraag een gratis adviesgesprek aan met een van onze experts. We helpen je graag verder met gepersonaliseerd advies en praktische oplossingen die aansluiten bij jouw behoeften.

Ontdek meer

MyWepp-voor-woongroepen
MyWepp voor Woongroepen
Lees meer
Mockup met verschillende MyWepp apparaten en het interactie Takenbord.
MyWepp voor dagbestedingsgroepen
Lees meer
pexels-karolina-grabowska-8147404
MyWepp Personal voldoet aan wensen van jongeren met niet aangeboren hersenletsel!
Lees meer
Blog Zorg ICT
Klaar om te ontdekken hoe MyWepp de levens van mensen met cognitieve uitdagingen verandert?
Lees meer
LVB - MVB - EVB
Wat MyWepp te bieden heeft bij een lichte, matige en ernstige cognitieve uitdaging
Lees meer
Beeldhorloge afbeelding 1
Ons beeldhorloge voor mensen met Korsakov
Lees meer