Document
Login Button with Icon

Zelfstandiger door de Klaar-knop van MyWepp

Zelfstandiger door de Klaar-knop van MyWepp

Net als iedereen willen mensen met een cognitieve uitdaging zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. De praktische Klaarknop van MyWepp helpt hen hierbij. En dit is niet alleen prettig voor hen, maar ook voor hun eventuele begeleiding en mantelzorgers. De klaarknop bespaard hen namelijk veel tijd!

Gebruikers, zoals deelnemers aan dagbesteding, bewoners van woongroepen en individuele (ambulante) gebruikers, zijn enthousiast over de Klaarknop, die hen helpt om zelfstandiger taken en afspraken als ‘klaar’ te markeren. Hierna kan er automatisch een nieuwe taak, of een selectie aan taken, in beeld verschijnen. De Klaar-knop geeft gebruikers overzicht en structuur waarmee ze een hogere mate van zelfstandigheid ervaren.

Ook eventuele begeleiding is enthousiast over de Klaar-knop. De begeleiding hoeft niet voortdurend op te letten of iemand al klaar is met een activiteit: dankzij de Klaar-knop kunnen ze hier namelijk een seintje over ontvangen. Vervolgens kunnen ze bepalen of ze contact willen zoeken met de cliënt(en), bijvoorbeeld om te bespreken hoe de activiteit is verlopen. En dankzij de Contactfunctie van MyWepp Personal kan dat ook op afstand via een (beeld)belgesprek of chat.

Hoe het werkt

Gebruikers kunnen de Klaar-knop tegenkomen op een aantal verschillende plekken. In de MyWepp Digiborden vinden zij de Klaar-knop bij op het Takenbord, Planbord en het Kalenderbord, waar deze gekoppeld zijn aan bepaalde afspraken of taken. Gebruikers komen de Klaarknop ook tegen op hun tablet, telefoon of MyWepp Beeldhorloge via de Agenda van MyWepp Personal app.

 

De Klaar-knop op een MyWepp Digibord

Als er een Klaar-knop gekoppeld is aan een afspraak of taak, verschijnt deze op het MyWepp Digibord. Cliënten kunnen hun taak of afspraak nu klaar melden door op de knop te drukken. Zij zien vervolgens een vrolijke animatie. Doordat dit voelt als een beloning kan dit stimulerend te werken.

Na het klaar melden van een afspraak of taak kunnen een aantal personen een notificatie ontvangen. Hierdoor zijn ze op de hoogte van de voortgang van de cliënt.

Ook is het mogelijk om een, of meerdere, suggesties voor vervolgactiviteiten in beeld te brengen. De cliënt kan daardoor zelfstandig starten met een nieuwe activiteit. Van tevoren bepaalt de begeleiding welke vervolgactiviteit in beeld komen

De Klaar-knop in de MyWepp Personal app en in het MyWepp Beeldhorloge

Klaarknop als onderdeel van een Agenda-afspraak in MyWepp Personal.

 

De Klaar-knop komt ook terug in de MyWepp Personal app van de gebruiker. Deze kan gekoppeld worden aan afspraken en taken de Agendafunctie. Ook hier kunnen eventuele begeleiders en mantelzorgers notificaties ontvangen over de voortgang van de cliënt.

Instellingen van de klaarknop voor de MyWepp Agenda in MyWepp Personal

 

Voordelen van het gebruik van de Klaar-knop.

Er zijn verschillende redenen om gebruik te maken van de Klaar-knop. Hieronder noemen we de belangrijkste.

 

Structuur en overzicht

De Klaar-knop helpt bij het creëren van structuur, overzicht en bevordert zelfstandigheid. Gebruikers kunnen duidelijk zien welke taken of afspraken ze al hebben afgerond en welke nog moeten worden uitgevoerd.

 

Effectieve communicatie met begeleiding

Begeleiders ontvangen (als dat ingesteld is) direct meldingen over de voortgang van de gebruiker. Dit vermindert de noodzaak voor begeleiders om constant te controleren of taken zijn afgerond, wat tijd bespaart en de efficiëntie verhoogt. Bovendien kan er gekozen worden voor een (selectie van) vervolgactiviteit(en) aan te bieden, waardoor de cliënt zelfstandig verder kan. Ook dit kan voor de begeleiding veel tijd schelen.

 

Gevoel van voldoening en regie

Volgens begeleiders en mantelzorgers ervaren gebruikers van de Klaar-knop een hogere mate van zelfstandigheid. De Klaar-knop geeft hen een gevoel van voldoening en regie over hun eigen activiteiten.

 

Zelf proberen? Of benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je nog vragen over de Klaarknop, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van MyWepp voor jouw situatie? Neem dan contact op met een van onze specialisten voor een gratis adviesgesprek of demo.

Download MyWepp Personal via de Play Store of de App Store en probeer de Klaarknop en alle ander functies van MyWepp Personal de eerste maand gratis uit!

Ontdek meer

Hoe-doe-je-dat-MyWepp
Complexe taken opdelen in praktische stappen met de Hoe-doe-je-dat’s van MyWepp
Lees meer
Post 34-SOS
Snel in contact met de SOS-functie van MyWepp
Lees meer
MyWepp-voor-woongroepen
MyWepp voor Woongroepen
Lees meer
testimonial-case-MyWepp-Cello-Dagbesteding
Verbeterde dienstverlening dagbesteding Cello
Lees meer
Mockup met verschillende MyWepp apparaten en het interactie Takenbord.
MyWepp voor dagbestedingsgroepen
Lees meer
pexels-karolina-grabowska-8147404
MyWepp Personal voldoet aan wensen van jongeren met niet aangeboren hersenletsel!
Lees meer