Document
Login Button with Icon

MyWepp Personal voldoet aan wensen van jongeren met niet aangeboren hersenletsel!

In december 2023 publiceerde IPON een artikel geschreven door Ergotherapeut Dennis Arnold met de titel ‘ICT tools voor jongeren met niet aangeboren hersenletsel’

In dit artikel stelt Arnold dat jongeren met niet aangeboren hersenletsel (NAH) zelfstandiger kunnen worden door ondersteunende ICT-tools. Specifiek door hulpmiddelen die hen helpen met het organiseren van taken en afspraken. Helaas blijken de gebruikelijke agenda-applicaties niet te voldoen aan de wensen van deze jongeren. Arnold constateert dat hiervoor maatwerk nodig is.

Volgens Arnold blijkt uit onderzoek door studenten van de Haagse school, dat jongeren met NAH, met betrekking tot een agenda-applicatie, de volgende behoeften hebben:

Als gebruiker wil ik…

  1. Een middel waar ik afspraken en gebeurtenissen kan opslaan, zodat ik ze terug kan bekijken.
  2. Taken kunnen bekijken met stappen, zodat ik weet hoe ik een taak moet uitvoeren.
  3. Meldingen krijgen op basis van tijdstippen, zodat ik weet wanneer ik een taak moet uitvoeren.
  4. De meldingen kunnen aanpassen, zodat ik niet veel hoef te lezen.
  5. Mijn agenda met anderen (begeleiders, ouders) kunnen delen, zodat zij op de hoogte blijven.
  6. Gebeurtenissen kunnen melden, zodat ik ze terug kan bekijken.
  7. Een foto aan een gebeurtenis kunnen toevoegen, zodat ik beter kan herinneren wat ik op die foto gedaan heb.
  8. Mijn routine taken kunnen aanpassen, zodat ik ze op mijn gemak kan uitvoeren.
  9. Een functie hebben waar andere mensen achteraf kunnen checken of ik die taak daadwerkelijk heb uitgevoerd, zodat ik zeker kan weten of een taak uitgevoerd is.

Gelukkig biedt MyWepp onder andere de functionaliteiten die inspelen op deze begrijpelijke wensen en behoeften van jongeren met NAH. Hieronder ontdek je hoe!

1 – Gebeurtenissen opslaan

Gebruikers van MyWepp Personal kunnen met de MyWepp Agenda ook terug in de tijd kijken. Welke afspraken en taken heb ik gisteren afgerond? En wat deed ik vorige week? Daarnaast kunnen MyWepp Personal gebruikers leuke of bijzondere gebeurtenissen vastleggen en delen in het MyWepp Ik-Boek.

2 – Taken opdelen in begrijpelijke stappen

Aan elk agenda-item, dus ook taken, kunnen gebruikers van MyWepp Personal Hoe-doe-je-dat’s koppelen. Met Hoe-doe-je-dat’s kun je complexe taken en handelingen opdelen in begrijpelijke stappen. Daarbij kan per stap tekst, media en een klaarknop weergeven worden.

3 – Meldingen krijgen op basis van tijdstippen

Ook het krijgen van meldingen op specifieke tijdstippen is iets waar de Agenda van MyWepp Personal aan voldoet. Gebruikers stellen per agenda-item in of en wanneer ze een melding willen ontvangen.

4 – Meldingtekst kunnen aanpassen

Als een MyWepp Personal gebruiker een melding ontvangt van een agenda-item, ziet deze onder andere de titel van het agenda-item. Welke tekst er in de melding staat is dus afhankelijk van de titel die de gebruiker heeft ingevuld en is daarmee volledig aanpasbaar. Bovendien is het mogelijk om afbeeldingen te tonen in de melding.

5 – Agenda kunnen delen met anderen

De MyWepp Agenda is ontwikkeld om gedeeld te kunnen worden met anderen. Niet alleen kunnen gebruikers anderen uitnodigen of toevoegen aan afspraken, ze kunnen ook hun complete agenda delen met bijvoorbeeld ouders of begeleiders. Deze eventuele betrokkenen maken zelfs gratis gebruik van MyWepp!

6 – Gebeurtenissen kunnen melden

Het delen van gebeurtenissen kan gemakkelijk via het MyWepp Ik-Boek. Of gebruik Contacten om betrokkenen persoonlijke berichten te sturen.

7 – Foto’s aan gebeurtenissen koppelen

Het MyWepp Ik-Boek is ontwikkeld als visueel hulpmiddel. Per Ik-Boek bericht wordt er een afbeelding of (YouTube) video geplaatst. Deze kan ondersteund worden met tekst. Ook aan Agenda-items kunnen afbeeldingen van gebeurtenissen gekoppeld worden.

8 – Routinetaken kunnen aanpassen

Het aanpassen van routinetaken is met behulp van MyWepp Personal zo gedaan. Als gebruiker kun je, afhankelijk van je voorkeuren, zelf je MyWepp Agenda beheren. Ook is het mogelijk om je MyWepp Agenda samen met iemand te beheren, of het beheer volledig aan een ander over te laten.

9 – Anderen kunnen inlichten wanneer ik taken heb afgerond

Het afronden van een taak kan door gebruik te maken van de klaarknop. Na het indrukken van deze knop kunnen begeleiders, of andere betrokkenen, een melding ontvangen, zodat ook zij op de hoogte zijn van de voortgang van de gebruiker.

 

Klaar om MyWepp Personal in te zetten?

Bij MyWepp ontwikkelen we maatwerk oplossingen voor mensen met een cognitieve uitdaging, dus ook jongeren met NAH. We spreken onze gebruikers regelmatig en doen onderzoek naar hun behoeften en wensen. Ons beeld over de wensen van de doelgroep komt overeen met de punten die Arnold benoemd. Daarom hebben wij de MyWepp Agenda en Ik-Boek zo uitgewerkt dat deze voldoen aan de wensen van jongeren met niet aangeboren hersenletsel. Dit was niet mogelijk zonder de hoge mate van flexibiliteit van ons systeem. Bij MyWepp weten we dat maatwerk oplossingen de enige manier zijn om antwoord te bieden op de uiteenlopende wensen van mensen met NAH (of andere cognitieve uitdagingen).

Wil je meer weten over de MyWepp Agenda en de MyWepp Personal app? Of wat MyWepp nog mee voor mensen met NAH kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis demo of adviesgesprek. We vertellen je graag meer! Of download de MyWepp Personal app in de Appstore of Google Play en probeer het de eerste maand gratis uit!

Bronvermelding

Arnold, D. (2023). ICT-tools voor jongeren met niet-aangeboren hersenletsel. IPON, 182, 20. https://ipon.nl/magazine/ipon-magazine-182/

Ontdek meer

testimonial-case-MyWepp-Cello-Dagbesteding
Verbeterde dienstverlening dagbesteding Cello
Lees meer
Mockup met verschillende MyWepp apparaten en het interactie Takenbord.
MyWepp voor dagbestedingsgroepen
Lees meer
Blog Zorg ICT
Klaar om te ontdekken hoe MyWepp de levens van mensen met cognitieve uitdagingen verandert?
Lees meer
LVB - MVB - EVB
Wat MyWepp te bieden heeft bij een lichte, matige en ernstige cognitieve uitdaging
Lees meer
Beeldhorloge afbeelding 1
Ons beeldhorloge voor mensen met Korsakov
Lees meer
Client Intranet
Uitgelicht: de ICT afdeling en MyWepp
Lees meer

Gebruik van cookies op deze website

Deze website gebruikt cookies om het effect van advertenties via Google te meten en om statistieken te maken zodat we de gebruikservaring kunnen verbeteren.